mandag 27. januar 2014

Enkel fiskemiddag for de minste barna


Denne middagen passer fint til de minste, selv om det ikke er den middagen jeg ville gitt aller først.
Detter en kombinasjon av flere smaker, det kan være greit å begynne med en smak, slik at barnaet kan bli kjent med en smak om gangen..
Hvis barnet ser ut til å ikke like det mer første forsøk, så vil det ikke si at barnet faktisk ikke liker det.
Barnet må smak maten rundt 13 ganger før en kan si "nei, eller jo barnet likte/likte ikke dette".
Søt mat går som regel best først, da de kjenner søt, de kjenner ikke middagssmak.

Denne middagen er enkel, du kan også variere hva du tilsetter, du kan bruke den som base å bytte ut grønnsakene og fisken etterhvert.


  • 2 middels store poteter 
  • 1 pastinakk, eller gulrot eller søtpotet
  • 200 gr fiskefilet (torsk, sei, laks, steinbit, hyse, lyr, bytt gjerne fisk etterhvert) 
  • 1 ss god olje, extra virgin 
  • Litt friske urter, gjerne persille eller gressløk
  • Har du hjemmelaget fiskekraft, kan du bruke litt av dette når du koker. 
 Kutt grønnskaer i biter, de trenger ikke være så små,
næringsstoffene blir best bevart om bitene er litt større. og damp dem møre i en gryte med damprist, vann i bunnen, og lokk.
Kutt fisken i skiver, og tilsett mot slutten av koketiden, gjerne innpakket i folie, men dette er ikke en nødvendighet. Moses sammen med litt god olje med stavmikser, og spes til passe konsistens med dampvannet, evt morsmelk / morsmelkerstatning, eller med kraft.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar